ERZURUM / NARMAN - Koçkaya Ortaokulu

Koçkaya Ortaokulu

Koçkaya Mahallesi 25530 Narman / Erzurum
Vizyon
Çalışanların görevlerini iyi yapmalarının huzurunu duyduğu,hizmet alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış,çalışma ortamı,öğrenci başarısı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ortaokul olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına,Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak,hakve sorumluluklarını bilen,milli toplumsal değerlere sahip,ülkesini,milletini bayrağını seven yurttaş olma bilincini kazandırmak. Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen ,işbirliği içinde çalışabilen,çevresine uyum sağlayabilen,iyi,mutlu ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir. Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak,eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan,doğru düşünebilen,bilgili,becerili ve kendine güvenen breyler olarak yetişmelerine fırsat tanımaktır.
Başarılar
Okulumuzda 2020-2021 eğitim öğretim yılında bir öğrencimiz ilçe ikincisi olarak Fen Lisesine yerleşmiştir. Ayrıca 2 öğrencimiz daha Sosyal Bilimler Lisesine yerleşmiştir. Okul olarak 2021 LGS´ de ilçe ikincisi olma başarısını yakaladık. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda yapılan LGS´de 1 öğrencimiz Fen Lisesi 2 öğrencimizde nitelikli lise kazanmıştır.Ayrıca ilçe genelinde 2. sırada yer almıştır.
Öğretim Şekli :Okulumuzda Normal eğitim yapılmaktadır.
Okulumuzda ders başlama saati 8.30 ders bitimi ise 15.20´dir.
Okulumuz kalorifer ile ısıtılmaktadır.
Ulaşım
Köyümüzden ilçemiz Narman´a ve ilimiz Erzurum´a her mevsimde ulaşım sıkıntısı bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz Cumhuriyet öncesi ismi Arıstı olarak bilinmektedir.Köyümüz 200 hanedir.Köy nüfufu 1100 kişidir.Köy halkı geçimini İnşaat,hayvancılık ve tarımla sağlamaktadır. Okulumuz199-2000 Eğitim Öğretim yılında kesintisiz 8 yıllık eğitime geçildiğinde mevcut okul binasının ihtiyaca cevap vermemesi üzerine 2000-2001 Eğitim Öğretim yılında inşa edilerek Eğitim Öğretim hizmetine başlamıştır.
Koçkaya köyü Narman ilçemize 13 km ilimiz Erzuruma uaklığı 106 km dir.